PRZYKŁADOWE MENU

Jak u mamy

  • Pasta z pieczonej papryki na grzance
  • Sałatka gyros z klasycznym sosem 1000 wysp
  • Tradycyjny gulasz po węgiersku z kaszą gryczaną i ogórkiem kiszonym
  • Szarlotka jak u mamy
  • Paella z kurczakiem i warzywami

Wygodna

  • Szynka wiejska z chlebem razowym i surówką z pomidorów i cebulki
  • Domowy żurek na wędzonce z jajkiem 
  • Kotlet mielony z ziemniaczkami z koperkiem i kefirem
  • Opiekane pierogi z kapustą i grzybami

Nie jem mięsa

  • Sałatka Grecka z sosem winegret
  • Jagodowe smoothie z płatkami migdałów
  • Kotleciki z kalafiora w sosie grzybowym podane z buraczkowym gnochi i baby marchewką
  • Krem z białych warzyw z grzanką
  • Placki z cukinii z sosem jogurtowym

Keto

  • Jaja sadzone na bekonie z brokułem
  • Mus z awokado z kawałkami truskawek
  • Soczyste żeberka wieprzowe w sosie szefa kuchni z zasmażaną kapustą
  • Karkówka wieprzowa w panierce migdałowej z puree z kalafiora i surówką colesław

Zdrowo dopasowana

  • Chrupkie pieczywo z puszystym serkiem almette z ziołami 
  • Lekka sałatka caprese z mozzarellą light
  • Gotowany filet z indyka w sosie porowym z brązowym ryżem oraz surówką z rzodkiewki
  • Słupki świeżych warzyw sezonowych z jogurtowym sosem czosnkowym
  • Owsianka z owocami leśnym

Dla dzika

  • Jajecznica z drobiową wędliną i żytnim pieczywem
  • Sernik ananasowy na zimno 
  • Filet z indyka faszerowany szpinakiem i serem feta z orientalnym ryżem oraz surówką z pora
  • Jogurt proteinowy z bakaliami
  • Wieprzowina w sosie słodko – kwaśnym z makaronem seba